Šalát s tekvicou, prosciuttom, figami a parmezánom
Leto sa pomaly končí a s kratšími dňami prichádzajú aj jesenné chute. Marcel tentokrát spojil sily s Veronikou a spolu nám pripravili jesenný šalát s tekvicou, prosciuttom, figami a parmezánom
Suroviny
- 400 g maslovej tekvice
- olivový olej Primadonna
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- 3 figy
- 3 lahôdkové cibuľky
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- čerstvý tymian
- 6 plátkov prosciutta Dulano
- 1 hrsť šalátu mix
- 2 lyžice masla Pilos
- šťava z 1 citróna
- 1 hrsť hoblín parmezánu Milbona
- balzamiko Italiamo
POSTUP
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Opekáme na panvici s olejom. Ochutíme soľou, korením, tymianom a restujeme dozlatista. Prihodíme 1 lyžicu masla a na záver pokvapkáme šťavou z ½ citróna.
Na suchej panvici orestujeme orechy. Figy nakrájame na štvrtinky a lahôdkovú cibuľku na kolieska. Na panvici s olejom opražíme plátky prosciutta, pridáme nakrájané figy a 1 lyžicu masla.
V miske zmiešame šalát, nasekanú lahôdkovú cibuľku, olej, šťavu z ½ citróna, soľ a korenie.
Servírovanie
Šalát servírujeme s porciou opečenej tekvice. Pridáme figy, prosciutto, rozdrvené orechy a lahôdkovú cibuľku. Parmezán postrúhame na hobliny a pokvapkáme balzamikom.