Mandľovo – višňový koláč s kvetinkami
- 150 g zmäknutého masla Pilos
- 100 g práškového cukru Belbake
- 4 vajíčka
- 200 g blanšírovaných mletých mandlí Belbake
- 1 chladené krehké cesto na pečenie Belbake
- 1/2 pohára (asi 175 g) odkôstkovaných zaváraných višní Harvin
- blanšírované mandľové plátky Belbake na ozdobenie
Postup
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- formu na pečenie s vlnitým okrajom s priemerom 26 cm (najlepšie s vyberateľným dnom)
Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. K maslovej zmesi po jednom primiešame vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu. Potom ručne vmiešame mleté mandle.
Celé dno tortovej formy vystelieme cestom a vytvarujeme aj okraj siahajúci do 1/2 výšky formy. Zvyšné okraje odrežeme. Na cesto uložíme višne (niekoľko si odložíme na ozdobenie). Mandľovú zmes nalejeme do formy na višne a zarovnáme.
Na vrch dáme zvyšné višne a okolo nich uložíme mandľové lupienky ako okvetné lístky. Pečieme pri teplote 180 °C približne 30 minút. Upečený koláč necháme pred podávaním dôkladne vychladnúť.