0
8
Mandľovo – višňový koláč s kvetinkami

Mandľovo – višňový koláč s kvetinkami

45 min
10 porcií
  • 150 g zmäknutého masla Pilos
  • 100 g práškového cukru Belbake
  • 4 vajíčka
  • 200 g blanšírovaných mletých mandlí Belbake
  • 1 chladené krehké cesto na pečenie Belbake
  • 1/2 pohára (asi 175 g) odkôstkovaných zaváraných višní Harvin
  • blanšírované mandľové plátky Belbake na ozdobenie

Postup

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • formu na pečenie s vlnitým okrajom s priemerom 26 cm (najlepšie s vyberateľným dnom)

 

Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. K maslovej zmesi po jednom primiešame vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu. Potom ručne vmiešame mleté mandle.

Celé dno tortovej formy vystelieme cestom a vytvarujeme aj okraj siahajúci do 1/2 výšky formy. Zvyšné okraje odrežeme. Na cesto uložíme višne (niekoľko si odložíme na ozdobenie). Mandľovú zmes nalejeme do formy na višne a zarovnáme.

Na vrch dáme zvyšné višne a okolo nich uložíme mandľové lupienky ako okvetné lístky. Pečieme pri teplote 180 °C približne 30 minút. Upečený koláč necháme pred podávaním dôkladne vychladnúť.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať