Kuracie rezne s polníčkovým šalátom
Kuracie rezne
- 1 celé kurča
- 8 lyžíc kyslej smotany Pilos (18 %)
- 1 lyžička mletej sladkej papriky Mikado
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 citrón
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- hladká múka Belbake (na obaľovanie)
- 2 vajíčka
- strúhanka Belbake (na obaľovanie)
- prepustené maslo (na smaženie)
- smažený petržlen na ozdobu
Polníčkový šalát
- 100 g zemiakov
- 100 g anglickej slaniny vcelku Pikok
- 1 lyžica francúzskej hrubozrnnej horčice Kania
- ocot podľa chuti
- 150 ml zeleninového vývaru
- 100 ml olivového oleja Primadonna
- 2 vaničky šalátu polníček
- 100 g cherry paradajok
POSTUP
POTREBUJEME
- mixér
- potravinovú fóliu
Kuracie rezne
Kurča vykostíme, mäso naporciujeme a naklepeme. Ako vykostiť kurča sa dozviete v sekcii Triky.
Marinádu pripravíme zmiešaním smotany, mletej papriky, roztlačeného cesnaku, lyžice nasekanej petržlenovej vňate, citrónovej kôry, soli a korenia. Môžeme ju jemne presoliť a prekoreniť. Mäso obalíme v pripravenej marináde a necháme 2 - 3 hodiny odpočívať v chladničke (ideálne celú noc).
Namarinované mäso obalíme v múke, rozšľahaných vajíčkach a strúhanke. Na rozohriatom prepustenom masle ich usmažíme dozlatista. Ako pripraviť prepustené maslo sa dozviete v sekcii Triky.
Polníčkový šalát
Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na rezance a na rozohriatej panvici orestujeme dochrumkava. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, rozdelíme na menšie kúsky a spolu s horčicou, octom, vývarom, soľou a korením rozmixujeme dohladka. Na záver zamixujeme olej a podľa potreby ešte dochutíme.
Servírovanie
Kuracie rezne podávame ozdobené smaženou petržlenovou vňaťou a mesiačikmi citróna. Polníček ochutíme pripraveným dresingom, posypeme slaninou, dozdobíme cherry paradajkami a podávame s kuracími rezňami.