Morčací sandwich so slaninou a domácimi chipsami
- 400 g morčacích pŕs vcelkz
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- repkový olej Vita D'or
- 12 plátkov delikatesnej slaniny Dulano
- 4 vajíčka
- 12 plátkov viaczrnného toastového chleba MCENNEDY
- majonéza Kania
- 4 listy ľadového šalátu
- 2 paradajky
- 16 zelených olív plnených paprikovou pastou Baresa
- 4 porcie domácich zemiakových chipsov
- kečup Kania
POSTUP
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- grilovaciu panvicu
- špajdle
- toastovač
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a grilujeme na grilovacej panvici. Slaninu opečieme v panvici skoro do chrumkava. Keď je z jednej strany hotová, rozdelíme ju na 4 porcie, na každé 3 plátky vyklepneme vajce, prepichneme žĺtok a dopečieme v panvici z obidvoch strán. Chlieb opečieme v toastovači a toast poskladáme v nasledujúcom poradí. Opečený chlieb – majonéza – ľadový šalát – vajce so slaninou – opečený chlieb – majonéza – plátky paradajok – grilované mäso – majonéza – opečený chlieb. Sandwich zľahka pritlačíme, spojíme špáradlami s olivami a prekrojíme na trojuholníky. Zemiaky v šupke nakrájame na tenké plátky a pomaly smažíme v rozpálenom rastlinnom oleji do zlatista. Po usmažení podľa chuti osolíme.
Servírovanie
Sandwich podávame s čerstvo usmaženými zemiakovými chipsami a kečupom.