0
0
Morčacie mäso v štýle Dňa vďakyvzdania s batatovým pyré a ružičkovým kelom

Morčacie mäso v štýle Dňa vďakyvzdania s batatovým pyré a ružičkovým kelom

8 h 0 m
8 porcií

Suroviny

Morčacie mäso

  • 1 cibuľa
  • 1 jablko
  • 25 g čerstvého zázvoru
  • 3 kg moriaka (morčacie mäso)
  • soľ Kania
  • voda (na podlievanie)
  • 50 g masla Pilos


Batatové pyré

  • 1 kg batatov
  • 100 g strúhaného syra Grana Padano
  • 100 g masla Pilos
  • mleté čierne korenie Kania (4 druhy)


Ružičkový kel

  • 400 g ružičkového kelu
  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja Primadonna
  • 2 polievkové lyžice masla Pilos

Potrebujeme

strúhadlo, multifunkčný robot (napr. Monsieur Cuisine), zapekaciu misu s pokrievkou, panvicu


Postup

Morčacie mäso

Cibuľu ošúpeme, jablko zbavíme jadierok a spolu so zázvorom nakrájame na kúsky. Morčacie mäso vložíme do zapekacej misy a naplníme pripravenými kúskami cibule, jablka a zázvoru. Zo všetkých strán osolíme, podlejeme vodou a potrieme zmäknutým maslom. Tip: Soľ jemne vmasírujeme do mäsa. Zapekaciu misu prikryjeme a vložíme do rúry predhriatej na 90 °C. Pečieme 6 – 8 hodín domäkka, pričom mäso pravidelne polievame výpekom. Po upečení odokryjeme, zvýšime teplotu rúry na 180 °C a pečieme ešte 20 minút dozlatista. Tip: Ak máme väčšieho moriaka (nad 3 kg), pripočítame 1 hodinu pomalého pečenia na každý kilogram navyše.

Batatové pyré

Bataty ošúpeme, nakrájame a mierne osolíme. Varíme domäkka. Po uvarení ich vložíme do multifunkčného robota. Nastavíme program manuálne varenie na 130 °C, 30 minút, ľavotočivé miešanie, stupeň 1. K mäkkým batatom pridáme nastrúhaný syr Grana Padano a maslo a všetko krátko rozmixujeme. Na multifunkčnom prístroji nastavíme program Mixovanie na 0 °C, 5 sekúnd, pravotočivé mixovanie, stupeň 5. Tip: Pyré môžeme preložiť do zapekacej misy a zapiecť v rúre predhriatej na 220 °C dozlatista (približne 15 minút).
Pred podávaním ochutíme čerstvo mletým korením.

Ružičkový kel

Ružičkový kel očistíme a rozpolíme. Na rozpálenej panvici zmiešame olivový olej s maslom. Kel vložíme rezom nadol, mierne osolíme a opekáme dozlatista. Potom kel otočíme a opečieme aj z druhej strany.

Servírovanie

Moriaka podávame s batatovým pyré a opečeným ružičkovým kelom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať