Dusené hovädzie plátky na červenom víne s tarhoňou
Suroviny
- 1 kg hovädzieho stehna
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 2 lyžice hladkej múky Belbake na obaľovanie
- olivový olej Primadonna
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Kania
- 250 ml červeného suchého vína
- 2 lyžice masla Pilos
- 300 g tarhone Tiradell
- 125 g mladého špenátu
Potrebujeme
- potravinovú fóliu, zapekaciu misu, alobal
POSTUP
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, narežeme šľachy a ochutíme soľou a korením. Plátky z oboch strán obalíme v múke a opekáme na rozohriatej panvici s olejom dozlatohneda. Prihodíme nasekaný cesnak a nakrájané biele časti lahôdkovej cibuľky a chvíľu orestujeme. Mäso preložíme do zapekacej misy. K cibuľke s cesnakom pridáme pretlak, ktorý sprudka orestujeme a zalejeme vínom. Omáčku osolíme, okoreníme, premiešame a krátko povaríme. Prilejeme horúcu vodu, a podľa potreby pridáme soľ a korenie. Prihodíme 1 lyžicu masla, ktoré necháme rozpustiť a pripravenou omáčkou prelejeme mäso v pekáči. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 60 až 90 minút. Počas pečenia podľa potreby prilievame horúcu vodu.
Kým sa mäso pečie pripravíme tarhoňu.
Do kastróla dáme olej, prisypeme tarhoňu, osolíme, okoreníme a za občasného miešania restujeme, kým získa zlatistú farbu. Zalejeme vriacou vodou a varíme domäkka. Pred koncom prihodíme 1 lyžicu masla, premiešame a pridáme špenát.
Servírovanie
Dusené hovädzie plátky s omáčkou servírujeme s tarhoňou.