Morčacie prsia s pošírovaným vajíčkom
- 400 g morčacích pŕs
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 4 plátky šunky sušenej vzduchom Dulano
- 100 g cherry paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica masla
- 125 g čerstvého mladého špenátu
- šťava z 1/2 citróna
- 1 lyžica octu Pagusa
- 2 vajíčka
POTREBUJEME
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- veľkú panvicu
Morčacie prsia
Morčacie prsia očistíme od blaniek a nečistôt. Nakrájame ich na štyri hrubšie steaky, prekryjeme potravinovou fóliou a zľahka naklepeme. Mäso ochutíme morskou soľou a mletým čiernym korením. Na veľkej rozpálenej panvici na troche olivového oleja opečieme morčacie steaky do zlatohneda. Potom ich otočíme na druhú stranu a na panvicu pridáme plátky sušenej šunky, aby sa opiekla. Opečenú šunku potom položíme na opečené morčacie prsia.
Cherry paradajky rozkrojíme na polovice a pridáme restovať na panvicu k mäsu. Po chvíli pridáme najemno nasekaný cesnak a 1 lyžicu masla. Keď sa maslo rozpustí, pridáme špenát. Ochutíme mletým čiernym korením a krátko orestujeme, aby špenát trochu zmäkol. Odstavíme z ohňa a necháme na panvici dôjsť. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou.
Pošírované vajíčko
Vodu s 1 lyžicou octu necháme zovrieť v menšom kastróliku. Vriacu vodu zamiešame lyžicou, aby sme vytvorili vír, do ktorého vyklepneme vajíčko. Varíme domäkka asi 3 – 4 minúty.
SERVÍROVANIE
Na tanier naložíme orestovaný špenát so cherry paradajkami. Na zeleninu položíme 2 steaky z morčacích pŕs so sušenou šunkou. Navrch naservírujeme pošírované vajíčko, ktoré nožom nakrojíme a osolíme ho.