1
13
Morčacie rezne s broskyňovým čatní a cuketou

Morčacie rezne s broskyňovým čatní a cuketou

40 min
4 porcie
  • 850 g morčacích pŕs v celku
  • olivový olej Primadonna
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 stopky stopkového zeleru
  • 1 a ½ štipľavej papričky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 – 2 lyžice trstinového cukru Belbake
  • štipka mletej škorice Mikado
  • 3 – 4 zrelé čerstvé broskyne
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu Acentino
  • 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
  • čerstvý tymian
  • 100 g prosciutta Dulano Selection
  • 100 g syra cheddar Valley Spire
  • 2 cukety
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • čerstvá mäta

Postup

POTREBUJEME

  • tĺčik na mäso
  • potravinovú fóliu
  • sitko

Broskyňové čatní

Nadrobno nasekanú cibuľu restujeme v rozpálenom kastróliku s olivovým olejom. Po chvíli pridáme nadrobno nakrájaný stopkový zeler a štipľavú papričku zbavenú jadierok. Ochutíme soľou a čiernym korením. Dusíme na miernom ohni približne 5 minút. Potom pridáme cukor (1 až 2 lyžice podľa toho, ako sladké sú broskyne) a škoricu. Keď sa cukor rozpustí, pridáme očistené a na menšie kúsky nakrájané broskyne, vínny ocot, najemno nastrúhaný zázvor a lístky tymianu. Dusíme pod pokrievkou 15 – 20 minút, kým broskyne nezmäknú a čatní nezačne hustnúť.

Morčacie rezne s prosciuttom a cheddarom

Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na plátky (hrubé asi 2 cm). Zľahka ich naklepeme, osolíme a okoreníme. Restujeme ich na rozpálenej panvici s olivovým olejom z oboch strán dozlatista. Spolu s nimi opečieme na panvici dochrumkava aj plátky prosciutta. Na každý plátok opečeného

mäsa položíme plátok opečeného prosciutta a hobliny syra cheddar. Necháme chvíľu dôjsť na panvici.

Restovaná cuketa so štipľavou papričkou a mätou

Cukety nakrájame na kolieska. Orestujeme ich na panvici na troche olivového oleja spolu s nadrobno nasekanými strúčikmi cesnaku a zvyšnou štipľavou papričkou zbavenou jadierok. Osolíme, okoreníme a restujeme dozlatista. Na záver pridáme nasekané lístky mäty a šťavu z citróna.

Servírovanie

Morčacie rezne s prosciuttom servírujeme s opečenou cuketou a broskyňovým čatní. Jedlo môžeme na záver dozdobiť lístkami mäty.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info