Morčacie rezne s broskyňovým čatní a cuketou
- 850 g morčacích pŕs v celku
- olivový olej Primadonna
- 1 menšia cibuľa
- 2 stopky stopkového zeleru
- 1 a ½ štipľavej papričky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 – 2 lyžice trstinového cukru Belbake
- štipka mletej škorice Mikado
- 3 – 4 zrelé čerstvé broskyne
- 1 lyžica bieleho vínneho octu Acentino
- 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
- čerstvý tymian
- 100 g prosciutta Dulano Selection
- 100 g syra cheddar Valley Spire
- 2 cukety
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- čerstvá mäta
Postup
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- sitko
Broskyňové čatní
Nadrobno nasekanú cibuľu restujeme v rozpálenom kastróliku s olivovým olejom. Po chvíli pridáme nadrobno nakrájaný stopkový zeler a štipľavú papričku zbavenú jadierok. Ochutíme soľou a čiernym korením. Dusíme na miernom ohni približne 5 minút. Potom pridáme cukor (1 až 2 lyžice podľa toho, ako sladké sú broskyne) a škoricu. Keď sa cukor rozpustí, pridáme očistené a na menšie kúsky nakrájané broskyne, vínny ocot, najemno nastrúhaný zázvor a lístky tymianu. Dusíme pod pokrievkou 15 – 20 minút, kým broskyne nezmäknú a čatní nezačne hustnúť.
Morčacie rezne s prosciuttom a cheddarom
Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na plátky (hrubé asi 2 cm). Zľahka ich naklepeme, osolíme a okoreníme. Restujeme ich na rozpálenej panvici s olivovým olejom z oboch strán dozlatista. Spolu s nimi opečieme na panvici dochrumkava aj plátky prosciutta. Na každý plátok opečeného
mäsa položíme plátok opečeného prosciutta a hobliny syra cheddar. Necháme chvíľu dôjsť na panvici.
Restovaná cuketa so štipľavou papričkou a mätou
Cukety nakrájame na kolieska. Orestujeme ich na panvici na troche olivového oleja spolu s nadrobno nasekanými strúčikmi cesnaku a zvyšnou štipľavou papričkou zbavenou jadierok. Osolíme, okoreníme a restujeme dozlatista. Na záver pridáme nasekané lístky mäty a šťavu z citróna.
Servírovanie
Morčacie rezne s prosciuttom servírujeme s opečenou cuketou a broskyňovým čatní. Jedlo môžeme na záver dozdobiť lístkami mäty.