Morský vlk na grile s cesnakovým maslom
Suroviny
- 4 morské vlky
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- 2 hrste čerstvých byliniek (petržlenová vňať, bazalka, tymian)
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja Primadonna
- 100 g masla Pilos
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice petržlenovej vňate
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 100 g cherry paradajok mix
- 100 g červenej cibule
- 100 g uhoriek .
- 100 g žltej papriky
- 1 rímsky šalát
- francúzsky dresing
- focaccia
Potrebujeme
- strúhadlo, alobal, gril
POSTUP
Morské vlky dôkladne očistíme a odstránime žiabre. Osolíme, okoreníme z oboch strán aj zvnútra. Do vnútra vložíme hrsť byliniek.
Tip: Ak žiabre nevyberieme, voda z nich počas pečenia stečie do rýb a tá zhorší chuť ryby.
Z alobalu pripravíme grilovaciu misku, ktorú potrieme olejom a vložíme do nej pripravené ryby. Pokvapkáme olejom a grilujeme v chladnejšej časti grilu asi 20 minút, podľa veľkosti ryby.
Maslo necháme zmäknúť, pridáme nastrúhaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, citrónovú šťavu, soľ, korenie a dôkladne premiešame.
V polovici času grilovania dáme cesnakové maslo na ryby a zvyšným maslom priebežne morské vlky polievame.
V mise zmiešame polky cherry paradajok, pásky červenej cibule, kocky uhoriek, zvyšné nasekané bylinky, na kúsky nakrájanú papriku bez semienok, najemno nakrájaný rímsky šalát a dresing podľa chuti.
Tip: Video na francúzsky dresing nájdete tu.
Servírovanie
Morské vlky servírujeme s foccaciou a šalátom s dresingom.