Morský vlk s citrónovou omáčkou
- 2 kusy morského vlka
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Italiamo
- 2 lyžice trstinového cukru
- 2 citróny
- 300 g zemiakov
- 50 g masla
- vňať lahôdkovej cibuľky alebo čerstvá pažítka
POTREBUJEME
- papierové utierky
- mixér
Morský vlk
Z ryby pripravíme filety, očistíme ich, opláchneme pod studenou tečúcou vodou a dôkladne osušíme. Stranu s kožou dôkladne osolíme a okoreníme. Filety sprudka opečieme do zlatohneda na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja najskôr na strane s kožou, potom aj z druhej strany. Môžeme ich pritlačiť obracačkou, aby sa ryba opiekla rovnomerne. Pred koncom opekania pridáme na panvicu (nie na rybu) 2 lyžice trstinového cukru, ktorý necháme rozpustiť. Potom pridáme šťavu z 2 citrónov, prevaríme a krúžením panvice filety obalíme v pripravenej omáčke.
Zemiaková kaša
Zemiaky uvaríme domäkka v osolenej vode. Medzitým rozpustíme v malom kastróle maslo so 4 lyžicami olivového oleja. Uvarené zemiaky s trochou vody, v ktorej sa varili a rozpusteným maslom rozmixujeme dohladka. Podľa potreby dochutíme soľou.
SERVÍROVANIE
Na tanier naložíme zemiakovú kašu, pridáme 2 filety morského vlka a polejeme citrónovou omáčkou. Na záver posypeme nasekanou vňaťou z lahôdkovej cibuľky alebo nasekanou pažítkou.