2
70
Mrkvovo-zemiaková polievka s bylinkovými krutónmi

Mrkvovo-zemiaková polievka s bylinkovými krutónmi

45 min
4 porcie
  • 1 l zeleninového alebo hydinového vývaru
  • 200 ml jablkového džúsu Vitafit
  • 600 g mrkvy
  • 600 g zemiakov
  • čerstvý tymian
  • 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 krajce maslového toastu Rivercote
  • 1-2 lyžice masla Pilos
  • čerstvé bylinky (napr. tymian, bazalka, rozmarín, šalvia, mäta, petržlenová vňať)

Potrebujeme

  • tyčový mixér
  • panvicu

Mrkvovo-zemiaková polievka

Zeleninový vývar spolu s jablkovým džúsom privedieme k varu. Pridáme očistenú a na menšie kúsky nakrájanú mrkvu, zemiaky a tymian. Varíme na miernom ohni pod pokrievkou približne 25 minút, kým zelenina nezmäkne. Stiahneme z ohňa a rozmixujeme na hladký krém. Zjemníme smotanou, ochutíme soľou a čiernym korením. Necháme prejsť varom.

Bylinkové krutóny

Z toastov odkrojíme kôrku a striedku nakrájame na menšie kocky. Orestujeme ich na panvici na rozpustenom masle zo všetkých strán dozlatista.

Na záver pridáme k opečeným toastom nasekané čerstvé bylinky podľa chuti a zľahka premiešame. Môžeme dochutiť štipkou soli.

Servírovanie

Tesne pred servírovaním posypeme polievku bylinkovými krutónmi.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať