8
64
Francúzska cibuľová polievka zapečená so syrom Brie

Francúzska cibuľová polievka zapečená so syrom Brie

45 min
4 porcie
  • 200 g syra Brie Duc De Coeur
  • 1 francúzska bageta
  • 500 g cibule
  • 1 lyžica masla
  • olivový olej Primadonna
  • 100 ml vínneho destilátu Majestät
  • 3 bobkové listy Mikado
  • zväzok čerstvého tymianu
  • 1 l silného hydinového vývaru
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

  • niť
  • 4 menšie zapekacie misky

Postup

Bagetu nakrájame na 12 plátkov a v rúre upečieme dochrumkava. Cibuľu nakrájame na pásiky. V hrnci rozpálime maslo s olivovým olejom a cibuľu po častiach orestujeme dozlatista. Podlejeme vínnym destilátom (môžeme aj flambovať) a alkohol necháme odpariť. Pridáme bobkový list, zväzok tymianu a podlejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a na miernom plameni varíme asi 15–20 minút. Potom z polievky vyberieme tymian a bobkový list. Hotovú polievku nalejeme do zapekacích misiek. Do každej misky položíme 3 plátky opečenej bagety a celú plochu pokryjeme syrom Brie nakrájaným na plátky. Zapekáme dozlatista v rúre pod grilom pri teplote 280 °C asi 5 minút.

Servírovanie

Zapečenú cibuľovú polievku ozdobíme pred podávaním nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať