20
35
Narodeninová torta

Narodeninová torta

1 h 50 m
30 porcií

Kakaovo-orechový korpus

  • 300 g vlašských orechov Alesto Fine
  • 10 vajec
  • 300 g práškového cukru Castello
  • 3 lyžice holandského kakaa Castello
  • kúsok masla na vytretie formy

Čokoládový krém

  • 400 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
  • 400 g práškového cukru Castello
  • 5 vajec
  • 3 lyžice orieškovo-nugátového krému Choco Nussa
  • 500 g zmäknutého masla
  • 1 hrnček vlašských orechov Alesto Fine

Svetlý korpus

  • 4 vajcia
  • 150 g práškového cukru Castello
  • v4 lyžice rastlinného oleja Promienna
  • 150 g hladkej múky Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Castello

Smotanový krém

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 3 lyžice práškového cukru Castello
  • 3 lyžičky vanilínového cukru
  • 150 g čerstvých alebo zmrazených malín Green Grocer's
  • 4 lyžice malinového džemu Maribel

Poleva ganache

  • 125 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
  • 4 lyžice rastlinného oleja Promienna

Na ozdobu

  • čerstvé maliny
  • červené ríbezle
  • jahody
  • čučoriedky
  • čokoládové tyčinky s jahodovou náplňou Basini
  • farebné stuhy

Potrebujeme

  • sekací mixér
  • tortové formy s priemerom 27 cm a 19 cm
  • papier na pečenie
  • šľahací mixér
  • cukrárske vrecko

Čokoládovo-nugátová torta s orechmi

Postup

Kakaovo-orechový korpus

Vlašské orechy rozomelieme na prášok (2-3 lyžice si odložíme nabok na vysypanie tortovej formy). Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Potom primiešame pomleté orechy a preosiate kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po častiach zľahka vmiešame do cesta. Dno tortovej formy s priemerom 27 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vytrieme maslom a vysypeme odloženými mletými orechmi. Hotové cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme pri 180 °C približne 40-50 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť a prerežeme na polovicu.

Čokoládový krém

Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu. Vareškou primiešame cukor a miešame, kým sa nerozpustí. Počkáme, kým zmes trochu vychladne a potom pomocou šľahacieho mixéra po jednom primiešavame aj celé vajíčka (musia mať izbovú teplotu, aby sa krém nezrazil). Misku na záver opäť preložíme nad vodný kúpeľ a šľaháme, kým krém nezhustne. Pridáme 3 lyžice orieškovo-nugátového krému a necháme vychladnúť. Potom primiešame aj zmäknuté maslo (krém a maslo musia mať rovnakú teplotu, aby sa krém nezrazil). Dáme stuhnúť do chladničky.

Čokoládovo-nugátová torta s orechmi

Vlašské orechy opražíme na panvici nasucho a nasekáme na malé kúsky. Spodnú časť korpusu natrieme tenkou vrstvou pripraveného čokoládového krému a posypeme nasekanými vlašskými orechmi. Na ne pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme ďalšiu vrstvu krému a lopatkou uhladíme. Priložíme vrchnú časť korpusu a celú tortu vrátane bokov ponatierame krémom (trochu si necháme aj na druhú časť torty). Celú tortu dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 1 hodinu.

Smotanovo-malinová torta

Postup

Svetlý korpus

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Za stáleho miešania prilejeme olej. Nakoniec po častiach vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a napokon zľahka primiešame aj tuhý sneh z bielkov. Dno tortovej formy s priemerom 19 cm vystelieme papierom na pečenie a boky vytrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme do formy a pečieme pri 180 °C asi 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu.

Smotanový krém

V miske pri nízkych otáčkach vyšľaháme smotanu na šľahanie, mascarpone, práškový a vanilínový cukor na tuhý, hladký krém. Dáme ho stuhnúť do chladničky.

Smotanovo-malinová torta

Obe časti svetlého korpusu natrieme malinovým džemom. Na spodnú časť korpusu s džemom nanesieme vrstvu smotanového krému a naukladáme tesne vedľa seba maliny, na ne pridáme zvyšok smotanového krému a položíme vrchnú časť korpusu. Dáme stuhnúť do chladničky. Potom celú tortu natrieme zvyšným čokoládovým krémom a lopatkou uhladíme. Opäť necháme poriadne zachladiť.

Poleva ganache

Do hrnca dáme zohriať smotanu, prisypeme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Do rozpustenej čokolády prilejeme olej a necháme trochu vychladnúť. Obe torty na mriežke zvrchu polejeme polevou ganache a necháme poriadne stuhnúť v chladničke.

Dekorácia torty

Na väčšiu, čokoládovo-nugátovú tortu, opatrne položíme menšiu, smotanovo-malinovú. Po obvode vrchnej torty ponapichujeme čokoládové tyčinky. Celú tortu podľa fantázie dozdobíme čerstvým drobným ovocím tak, aby pripomínalo vodopád. Na dekoráciu môžeme použiť aj farebné stuhy.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    02. december 2018, 23:39

    Dobrý deň, prosím Vás, kde sa dajú zohnať čokoládové tyčinky s jahodovou náplňou Basini? V Lidli som ich nenašla. Ďakujem.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. október 2015, 17:40

    Dobrý deň Lidl Cukráreň rada by som tuto narodeninovu tortu vyskúšala no ešte nie som v pečení taká zdatná ako Vy. Chcela by som túto tortu upiecľ mojej mamine na narodeniny.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. september 2015, 17:07

    Takže tortu som urobila podľa návodu, avšak toho čokoládového krému bolo strašne veľa, stačí urobiť len z 2/3 dávky.

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    26. marec 2015, 18:31

    Dobrý deň Zuzka, to naozaj nevieme, odporúčame Vám nabudúce použiť maslo. Veľa úspechov pri pečení želá Tím kuchynelidla.sk

    Odpovedať
  • Zuzka
    25. marec 2015, 09:54

    Poleva sa mi nepodarila. Olej v nej bol po uplnom vychladnuti, akoby vyzrazany a na poleve boli biele skvrnky. Neviete mi poradit, preco? Inak torta chutila dobre. Bola som zvedava, hlavne na tu orieskovo-cokoladovu, ci nebude velmi sladka. Ved v celej torte, je skoro kilo cukru a kopec cokolady! Ale bolo to v pohode. A urcite treba dodrzat velkosti foriem! Ja som ich mala o centimeter mensie a spodny sa mi v prostriedku nepriepiekol dobre.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info