0
12
Jablkový závin

Jablkový závin

40 min
8 porcií

ZÁVIN

  • 8 jabĺk
  • šťava z 2 citrónov
  • 1 balenie chladeného lístkového cesta Chef Select
  • 150 g masla Pilos
  • 100 g strúhanky Castello
  • 100 g škoricového cukru
  • 100 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 50 g sušených hrozienok Belbake

OMÁČKA

  • 120 ml mlieka Pilos
  • 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 3 žĺtky
  • 30 g kryštálového cukru Castello
  • 1 vanilínový cukor

Postup

Potrebujeme

  • valček
  • sekací mixér
  • šľahací mixér
  • metličku na šľahanie
  • sitko

ZÁVIN

Jablká ošúpeme a opatrne nakrájame na tenké plátky. Zmiešame ich s citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Cesto rozvaľkáme natenko a celé ho potrieme 120 g rozpusteného masla. Do ⅔ naukladáme plátky jabĺk, posypeme strúhankou, škoricovým cukrom, orechmi a hrozienkami. Pevne zavinieme a potrieme zvyšným maslom. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút dozlatista.

OMÁČKA

Kým sa závin pečie, pripravíme omáčku. Mlieko so smotanou dáme zovrieť do kastróla. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pomaly prilievame horúce mlieko. Vrátime na sporák a za stáleho miešania varíme na najslabšom ohni do zhustnutia, pozor omáčka nesmie vrieť, aby sa vajíčka nezrazili. Stiahneme z ohňa a precedíme.

SERVÍROVANIE

Nakrájaný závin podávame preliaty omáčkou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať