![Mandľové očká](https://kuchynalidla.sk/storage/app/uploads/public/61b/744/8b3/61b7448b39e10755502808.jpg)
Mandľové očká
Suroviny
- 260 g hladkej múky Belbake
- 70 g práškového cukru Belbake
- 100 g mletých mandlí Belbake
- 10 kvapiek citrónovej arómy Belbake
- 2 žĺtky
- 10 kvapiek maslovo-mandľovej arómy Belbake
- 200 g masla Pilos
- slivkový lekvár Sympathica
Potrebujeme
- plech na pečenie, papier na pečenie
POSTUP
Všetky suroviny okrem lekváru spolu zmiešame a vypracujeme pevné cesto. Necháme ho hodinu odstáť v chladničke.
Odtrhneme kúsok cesta s veľkosťou škrupinky vlašského orecha. Vytvarujeme guľôčku, ktorú položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Lyžičkou pritlačíme, čím v strede vytvoríme malú priehlbinu, ktorú naplníme polovicou lyžičky lekváru.
Mandľové očká pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 15 – 20 minút.