0
17
Orechový trhanec s pomarančom

Orechový trhanec s pomarančom

40 min
6 porcií
  • 40 g práškového cukru
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 230 g lístkového cesta
  • 25 g vlašských orechov
  • 1 pomaranč

POSTUP

POTREBUJEME

  • papier na pečenie
  • valček
  • formu na pečenie s priemerom 27 cm

 

Práškový cukor zmiešame so škoricou. Lyžicou zmesi poprášime pracovnú dosku, položíme lístkové cesto, prikryjeme papierom na pečenie a zľahka vyvaľkáme. Papier odstránime a cesto s oboch strán posypeme zmesou cukru a škorice (menšie množstvo odložíme na posýpku). Cesto naťahujeme a trháme na tenké nepravidelné kusy, ktoré potom ukladáme do papierom vystlanej formy. Prvú vrstvu posypeme drvenými orechmi, prikryjeme zvyškom trhancov, posypeme zvyškom cukrovo škoricovej zmesi a navrch poukladáme kúsky očisteného pomaranča. Pečieme v spodnej časti rúry vyhriatej na 210 °C. Na záverečných 5 minút použijeme pečenie s horúcim  a teplotu znížime na 190 °C.

 

Servírovanie

Orechový trhanec podávame po vychladnutí s vanilkovou zmrzlinou, doplniť ho môžeme kandizovanou pomarančovou kôrou a práškovým cukrom so škoricou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať