Orechový trhanec s pomarančom
- 40 g práškového cukru
- 1 lyžica mletej škorice
- 230 g lístkového cesta
- 25 g vlašských orechov
- 1 pomaranč
POSTUP
POTREBUJEME
- papier na pečenie
- valček
- formu na pečenie s priemerom 27 cm
Práškový cukor zmiešame so škoricou. Lyžicou zmesi poprášime pracovnú dosku, položíme lístkové cesto, prikryjeme papierom na pečenie a zľahka vyvaľkáme. Papier odstránime a cesto s oboch strán posypeme zmesou cukru a škorice (menšie množstvo odložíme na posýpku). Cesto naťahujeme a trháme na tenké nepravidelné kusy, ktoré potom ukladáme do papierom vystlanej formy. Prvú vrstvu posypeme drvenými orechmi, prikryjeme zvyškom trhancov, posypeme zvyškom cukrovo škoricovej zmesi a navrch poukladáme kúsky očisteného pomaranča. Pečieme v spodnej časti rúry vyhriatej na 210 °C. Na záverečných 5 minút použijeme pečenie s horúcim a teplotu znížime na 190 °C.
Servírovanie
Orechový trhanec podávame po vychladnutí s vanilkovou zmrzlinou, doplniť ho môžeme kandizovanou pomarančovou kôrou a práškovým cukrom so škoricou.