Čokoládovo-kokosový koláč
Suroviny
Čokoládový základ
- 130 g masla Pilos
- 170 g horkej čokolády Fin Carré
- 150 g trstinového cukru Belbake
- 3 vajcia
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 1 lyžica kakaa Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
Kokosová vrstva
- 3 bielky
- 150 g strúhaného kokosu Belbake
- 100 ml kokosového mlieka
- 2 lyžice medu
Servírovanie
- 30 g (roztopenej) horkej čokolády
Potrebujeme
metličku, plech s rozmermi 22 × 18 cm, papier na pečenie
POSTUP
Čokoládový základ
Maslo zmiešame s roztopenou čokoládou. Primiešame cukor a vajcia. Potom zapracujeme aj ostatné sypké suroviny. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a povrch zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.
Kokosová vrstva
Z bielkov vyšľaháme sneh. Primiešame ostatné suroviny a zmes úhľadne nanesieme na ešte teplý koláč.
Servírovanie
Čokoládovo-kokosový koláč dozdobíme roztopenou čokoládou.