Osviežujúce letné drinky
Suroviny
Marhuľový ľadový čaj
- 7 marhúľ
- 2 hrste čerstvej mäty
- 8 lyžíc javorového sirupu Maribel
- šťava z 1 limetky
- 3 vrecká kamilkového čaju Lord Nelson
- 1 l horúcej vody
Espresso tonic
- 1 espresso Bellarom
- ½ lyžičky kryštálového cukru Belbake
- ľad
- 150 ml tonicu Freeway
Potrebujeme
- ponorný mixér, sitko
POSTUP
Marhuľový ľadový čaj
Asi 5 marhúľ nakrájame na mesiačiky a spolu s hrsťou mäty, sirupom a limetkovou šťavou ich varíme v panvici alebo v menšom hrnci približne 10 minút. Zmes prelejeme do misky, rozmixujeme a precedíme cez sitko.
V džbáne pripravíme čaj podľa návodu na obale.
Do marhuľovej zmesi prilejeme čaj, premiešame, pridáme zvyšné nakrájané marhule a mätu. Necháme chladiť v chladničke aspoň 4 hodiny.
Espresso tonic
Espresso zmiešame s cukrom. Do pohára dáme ľad, ideálne až po vrchný okraj, ktorý zalejeme tonicom. Pridáme espresso s cukrom a premiešame.