Ovocné košíčky s tvarohovým krémom
Suroviny
Košíčky
- 140 g hladkej múky Belbake
- 40 g práškového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 80 g masla Pilos
- 1 žĺtok
Krém
- 200 g tvarohového dezertu s vanilkovou príchuťou Pilos
- 30 g práškového cukru Belbake
- 150 g mascarpone Lovilio
Zdobenie
- 100 g čerstvých jahôd
- 100 g čerstvých malín
- 50 g čerstvých čučoriedok
- 1 hrsť mrazom sušených jahôd
- čerstvá mäta
Potrebujeme
- robot s nadstavcom lopatka, papier na pečenie, 24 formičiek na košíčky s priemerom cca 5,5 cm, veľký plech, cukrárske vrecko s malou ozdobnou špičkou
POSTUP
Košíčky
Všetky suroviny spolu vymiesime. Kompaktné cesto zabalíme do papiera na pečenie a necháme hodinu odležať v chladničke.
Z cesta tvarujeme guľôčky. Každú z nich vtlačíme do formičky a prebytočné okraje zrežeme. Dno poprepichujeme vidličkou, uložíme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút dozlatista.
Ešte vlažné košíčky vyklopíme z formy.
Krém
Všetky suroviny spolu vymiešame. Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Naplníme ním vychladnuté košíčky.
Zdobenie
Dozdobíme ovocím, rozdrvenými mrazom sušenými jahodami a lístkami mäty.