1
32
Panenka pečená v slanine s hubovým rizotom

Panenka pečená v slanine s hubovým rizotom

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Panenka

  • 600 g bravčovej panenky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého tymianu
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 200 g plátkovej slaniny Dulano Selection


Rizoto

  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 100 g šampiňónov
  • 100 g hlivy ustricovej
  • chilli korenie
  • 200 g ryže Arborio Italiamo
  • 50 g bieleho suchého vína
  • 600 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 20 polosušených cherry paradajok

Potrebujeme

papier na pečenie, zapekaciu misu, teplomer vhodný do rúry


POSTUP

Panenku osolíme a okoreníme. Potom ju zahneme, aby vytvorila rovnomerný valec a obalíme v nasekaných bylinkách. Na papier rozložíme plátky slaniny a zabalíme do nich ochutené mäso. Papierom si pomáhame a postupne ho odstránime. Preložíme do zapekacej misy, do mäsa umiestnime vpichový teplomer a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme tak dlho, pokým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 45 °C. Pred servírovaním vytiahneme teplomer, necháme krátko odležať a servírujeme nakrájané na plátky.

Rizoto

V rozohriatej panvici s olejom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu dosklovita. Následne pridáme nakrájané šampiňóny, hlivu, soľ, korenie a podľa chuti i trochu chilli. Krátko orestujeme, pridáme ryžu, znovu krátko orestujeme a podlejeme vínom. Akonáhle sa víno vyvarí, po častiach podlievame vývarom. Ryža by mala byť po celú dobu varenia zaliata. Za občasného miešania a mierneho varu varíme asi 20 minút al dente. Rizoto zjemníme maslom, vmiešame nastrúhaný parmezán a dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Servírovanie

Do hlbokého taniera naservírujeme bohatú porciu ryže, niekoľko plátkov bravčovej panenky, ozdobíme polosušenými paradajkami, lístkami petržlenovej vňate a niekoľkými kvapkami oleja.

Tip: Pozrite si trik ako sušiť paradajky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    07. marec 2024, 19:24

    Výborne - mňam :)

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      10. apríl 2024, 12:22

      😍

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať