Paprikový quiche
Suroviny
Základ
- 220 g hladkej múky Belbake
- 1 vajce
- 120 g masla Pilos
- ½ lyžičky soli Belbake
- 1,5 lyžice studenej vody
Papriková náplň
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 červená cibuľa
- 1 žltá paprika
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- ½ cukety
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 3 vajcia
- 140 g strúhaného syra Emmentál Milbona
Potrebujeme
formu na quiche s vyberateľným dnom a priemerom 23 cm
POSTUP
Základ
Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme z nich pevné cesto. Pracujeme rýchlo, aby maslo úplne nezmäklo. Hotové cesto necháme 20 minút odpočívať v chladničke.
Papriková náplň
Na olivovom oleji opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme všetky druhy paprík, cuketu, soľ a mletú červenú papriku. Restujeme cca 5 - 7 minút. Hotovú paprikovú zmes necháme chvíľu vychladnúť.
Medzitým v miske zmiešame vajíčka s nastrúhaným syrom. Vajíčkovú zmes pridáme k paprikovej a premiešame.
Cesto vtlačíme prstami do formy a zarovnáme. Náplň nalejeme na cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 35 - 40 minút.