Cesnakové slimáky
Suroviny
Cesto
- 100 ml vody
- 100 ml mlieka Pilos
- 22 g čerstvého droždia
- 100 g polohrubej múky Belbake
- 400 g hladkej múky Belbake
- 10 g soli Kania
- 1 vajce
- 50 ml slnečnicového oleja Vita D´or
Ešte budeme potrebovať
- 10 strúčikov cesnaku
- 125 g masla Pilos
- 1 lyžička soli Kania
- 1 vajce
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, plech, papier na pečenie
POSTUP
Cesto
V teplom mlieku a vode rozmiešame droždie. Necháme odstáť. V mise zmiešame obe múky, soľ, vajce a olej. Prilejeme kvások a vymiešame v kuchynskom robote. Cesto prikryjeme fóliou a necháme odstáť približne 45 – 60 minút.
V menšej miske zmiešame pretlačené strúčiky cesnaku, maslo a soľ. V ďalšej miske rozšľaháme vajce. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme cesto do tvaru obdĺžnika. Na vyvaľkané cesto nanesieme pripravené cesnakové maslo a zrolujeme do tvaru rolády. Nakrájame na kúsky, po povrchu potrieme rozšľahaným vajíčkom, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 – 25 minút dozlatista.