Paté z údenej makrely
- 1 údená makrela Nautica
- 250 g mascarpone Lovilio
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 limetka alebo citrón
- čerstvá pažítka
- toastový chlieb Rivercote
- olivový olej Primadonna
- 1 strúčik cesnaku
- 1 jablko
Postup
Z markely oberieme mäso a preložíme ho do misy. Pridáme mascarpone, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a dôkladne dohladka vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame šťavu z limetky alebo citróna a nasekanú pažítku.
Z toastového chleba vykrojíme kolieska, ktoré z oboch strán opečieme do zlatohneda na panvici na troche olivového oleja. Hotové potrieme strúčikom cesnaku.
Na pripravené kolieska natrieme paté z makrely a ozdobíme čerstvo nakrájanými plátkami jablka. Pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme čerstvými bylinkami.