Pavlovovej čokoládové srdce
Snehové cesto
- 6 bielkov 300 g kryštálového cukru
- 1 lyžička zemiakového škrobu Belbake
- 2 lyžičky bieleho vínneho octu Acentino
- 1 lyžica kakaa Belbake
- 50 g horkej čokolády Fin Carré
Krém
- 250 g mascarpone Lovilio
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 3 lyžice práškového cukru
Na ozdobenie
- čerstvé jahody
- horká čokoláda Fin Carré
- mliečna čokoláda Fin Carré
- biela čokoláda Fin Carré
- 50 ml likéru Latté Macchiatto
Snehové cesto
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Potom k nemu po častiach prisypeme cukor a šľaháme, až kým sa kryštáliky cukru úplne nerozpustia. Vznikne lesklý, tuhý sneh, do ktorého mixérom zašľaháme zemiakový škrob a biely vínny ocot. Kakao a nasekanú horkú čokoládu primiešame zľahka metličkou do snehu až na záver. Na papier na pečenie nanesieme sneh do tvaru srdca. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 150 °C na 1 hodinu. Potom teplotu znížime na 100 °C a dopekáme ďalších 30 minút. Po dopečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a srdce necháme v rúre schnúť celú noc.
Krém
Mascarpone so smotanou na šľahanie a práškovým cukrom vymiešame mixérom na hustý krém.
Pavlovovej čokoládové srdce
Na srdce nanesieme lyžicou kôpky krému a ozdobíme ho jahodami namočenými v horkej, mliečnej a bielej čokoláde. Na záver môžeme dezert pokvapkať trochou likéru.