17
22
Pavlovovej čokoládové srdce

Pavlovovej čokoládové srdce

1 h 30 m
6 porcií

Snehové cesto

  • 6 bielkov 300 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička zemiakového škrobu Castello
  • 2 lyžičky bieleho vínneho octu Acentino
  • 1 lyžica kakaa Castello
  • 50 g horkej čokolády Fin Carré

Krém

  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 3 lyžice práškového cukru

Na ozdobenie

  • čerstvé jahody
  • horká čokoláda Fin Carré
  • mliečna čokoláda Fin Carré
  • biela čokoláda Fin Carré
  • 50 ml likéru Latté Macchiatto

Snehové cesto

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Potom k nemu po častiach prisypeme cukor a šľaháme, až kým sa kryštáliky cukru úplne nerozpustia. Vznikne lesklý, tuhý sneh, do ktorého mixérom zašľaháme zemiakový škrob a biely vínny ocot. Kakao a nasekanú horkú čokoládu primiešame zľahka metličkou do snehu až na záver. Na papier na pečenie nanesieme sneh do tvaru srdca. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 150 °C na 1 hodinu. Potom teplotu znížime na 100 °C a dopekáme ďalších 30 minút. Po dopečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a srdce necháme v rúre schnúť celú noc.

Krém

Mascarpone so smotanou na šľahanie a práškovým cukrom vymiešame mixérom na hustý krém.

Pavlovovej čokoládové srdce

Na srdce nanesieme lyžicou kôpky krému a ozdobíme ho jahodami namočenými v horkej, mliečnej a bielej čokoláde. Na záver môžeme dezert pokvapkať trochou likéru.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    13. február 2023, 19:51

    Môžem povedať, že torta celá dopraskala 😢

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      14. február 2023, 10:00

      Mne takisto.

      Odpovedať
      • Kuchyňa Lidla
        20. február 2023, 11:20

        Dobrý deň, veľmi nás mrzí, že torta popraskala. 😔 Veríme, že čokoládovému srdcu dáte ešte jednu šancu. 🤩 Príčinou mohla byť príliš tenká vrstva snehu - nebojte sa dať cesto aj hrubšie. Prípadne dávať pozor aj na teplotu a dĺžku pečenia. Dajte nám vedieť, ako sa druhý pokus podaril. 😍

        Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    19. jún 2015, 13:19

    Dobrý deň, krém, jahody a likér je nalepšie dávať na dezert tesne pred podávaním. Veľa úspechov pri pečení praje Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. jún 2015, 00:00

    Dobry den, prosim vas, kedy je najlepsie davat na tortu krem a ovocie- den pred podavanim ci tesne pred nim? Vopred dakujem za odpoved!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. apríl 2015, 23:31

    Paradna a velmi jednoducha aj pre zaciatocnika vyyyyborna pridavam k oblubenym!

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    16. február 2015, 12:45

    Dobrý deň, ako písali Gabika a Zuzka, torta sa dá krájať bez problémov. Vo vnútri je torta krémová. Preto je lepšie naniesť sneh v hrubšej vrstve, aby sa krém vo vnútri vytvoril. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať