Grilovaný pstruh v Schwarzwaldskej šunke
- 4 čerstvé pstruhy
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 citróny
- hrsť čerstvej šalvie
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 12 plátkov Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Vnútro rýb osolíme a okoreníme. Jeden umytý citrón nakrájame na plátky a spolu s lístkami šalvie vložíme do vnútra pstruhov. Z oboch strán ich potrieme trochou olivového oleja.
Na dosku položíme 3 plátky Schwarzwaldskej šunky tak, aby sa trochu prekrývali a zabalíme do nej pstruha. Postup zopakujeme s každým pstruhom.
Pstruhy grilujeme z každej strany niekoľko minút a potom ich preložíme na tanier. Podávame posypané lístkami čerstvej šalvie a mesiačikmi citróna.