0
5
Grilovaný pstruh v Schwarzwaldskej šunke

Grilovaný pstruh v Schwarzwaldskej šunke

30 min
4 porcie
  • 4 čerstvé pstruhy
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 citróny
  • hrsť čerstvej šalvie
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 12 plátkov Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection

Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Vnútro rýb osolíme a okoreníme. Jeden umytý citrón nakrájame na plátky a spolu s lístkami šalvie vložíme do vnútra pstruhov. Z oboch strán ich potrieme trochou olivového oleja.

Na dosku položíme 3 plátky Schwarzwaldskej šunky tak, aby sa trochu prekrývali a zabalíme do nej pstruha. Postup zopakujeme s každým pstruhom.

Pstruhy grilujeme z každej strany niekoľko minút a potom ich preložíme na tanier. Podávame posypané lístkami čerstvej šalvie a mesiačikmi citróna.