0
5
Pečená hus s tekvicovými gnocchmi

Pečená hus s tekvicovými gnocchmi

9 h 0 m
4 porcie

Pečená hus

  • 1 celá hus
  • 1 cibuľa
  • 1 väčšie jablko
  • 1 pomaranč
  • celá rasca Mikado
  • soľ s jódom Castello

Tekvicové gnocchi

  • 250 g uvarených zemiakov (ideálne múčnych)
  • 250 g uvarenej tekvice Hokkaido
  • 1 vajce
  • 250 g hrubej múky Castello
  • 2 lahôdkové cibuľky (zelená časť)

Postup

Potrebujeme

  • lis na zemiaky
  • zapekaciu misu s pokrievkou

Pečená hus

Cibuľu, jablko a pomaranč nakrájame na kúsky. Ochutíme ich rascou a soľou. Zmes premiešame a naplníme ňou hus. Hus posypeme zo všetkých strán rascou a soľou, ktorú dôkladne votrieme do kože. Podlejeme vodou a hus pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C približne 30 minút. Teplotu znížime na 80 °C a pečieme pomaly ďalej približne 8 hodín.

Potom rúru vypneme, hus necháme trochu vychladnúť a naporciujeme ju.

Tip: Hus môžeme nechať vychladnúť aj úplne, naporciovať a pred podávaním vložiť na 15 – 20 minút do rúry nastavenej na funkciu gril.

Tekvicové gnocchi

Umyté neošúpané zemiaky a tekvicu varíme v osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme trochu vychladnúť. Potom ich ošúpeme a prepasírujeme. Premiešame, pridáme vajce, múku a soľ. Z cesta tvarujeme gnocchi. Varíme ich vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávajú na hladinu, varíme ďalej ešte 2 – 3 minúty.

Na rozpálenej panvici s trochou husacieho tuku (z výpeku) orestujeme uvarené gnocchi. Pridáme na kolieska nakrájanú lahôdkovú cibuľku a môžeme podávať.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať