Pečené kuracie prsia s pohánkou a cviklou
- 4 kuracie prsia
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- kôra z 1 pomaranča
- kôra z 1 citróna
- čerstvý rozmarín
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
- 400 g lúpanej pohánky
- 1 červená cibuľa
- 200 g uvarenej červenej repy
- 2 lyžice červeného vínneho octu Acentino
- čerstvá rukola
- 50 g vlašských orechov Alesto
Potrebujeme
- panvicu
- strúhadlo
- plech
Postup
Umyté a osušené kuracie prsia ochutíme korením, nastrúhanou pomarančovou a citrónovou kôrou a nasekaným rozmarínom. Pokvapkáme olivovým olejom a zmes dôkladne vmasírujeme do mäsa. Marinujeme 2 – 3 hodiny v chladničke. Potom kuracie prsia osolíme a opečieme zo všetkých strán na rozohriatej panvici na rastlinnom oleji. Opekáme pomaly, aby sa rozmarín a citrusová kôra nespálili. Opečené mäso preložíme na plech, prelejeme výpekom a zvyšnou marinádou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 10 minút.
Medzitým si pripravíme šalát z pohánky a červenej repy. Pohánku uvaríme podľa návodu na obale a scedíme. Červenú cibuľu nakrájame nahrubo a opečieme na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Uvarenú červenú repu nakrájame na kocky a pridáme na panvicu k cibuli. Prilejeme vínny ocot, osolíme a okoreníme. Orestovanú cibuľu s repou zmiešame so scedenou, ešte teplou pohánkou a necháme chvíľu odpočívať, aby sa všetky chute spojili.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme šalát z pohánky a červenej repy. Naň pridáme zopár lístkov umytej a osušenej rukoly a nakrájané kuracie prsia. Dozdobíme vlašskými orechmi nasekanými nahrubo.