0
15
Pečené kuracie s bylinkami, cesnakom a zemiakmi

Pečené kuracie s bylinkami, cesnakom a zemiakmi

1 h 30 m
4 porcie

Suroviny

  • 800 g kuracích štvrtí
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 1 hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, oregano, bazalka)
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 500 g malých zemiakov
  • 1 pór
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)

Potrebujeme

  • zapekaciu misu alebo plech

POSTUP

Kuracie štvrte presekneme na polovice a preložíme do misy. Osolíme, okoreníme, polejeme olejom, vínom, ochutíme nadrobno nasekanými bylinkami a štyrmi rozpučenými strúčikmi cesnaku. Necháme marinovať aspoň polhodinu v chladničke.

Zemiaky v šupke umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Preložíme do zapekacej misy alebo na plech, posypeme nasekaným pórom, štyrmi rozpučenými strúčikmi cesnaku, soľou, korením a polejeme olejom. Premiešame a na vrch uložíme mäso. Pokvapkáme zvyšnou marinádou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 45 minút. Asi 10 minút pred dokončením polejeme smotanou a dopečieme.

Servírovanie

Servírujeme dozdobené bylinkami.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať