Pečené kuracie s bylinkami, cesnakom a zemiakmi
Suroviny
- 800 g kuracích štvrtí
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 100 ml bieleho suchého vína
- 1 hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, oregano, bazalka)
- 8 strúčikov cesnaku
- 500 g malých zemiakov
- 1 pór
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Potrebujeme
- zapekaciu misu alebo plech
POSTUP
Kuracie štvrte presekneme na polovice a preložíme do misy. Osolíme, okoreníme, polejeme olejom, vínom, ochutíme nadrobno nasekanými bylinkami a štyrmi rozpučenými strúčikmi cesnaku. Necháme marinovať aspoň polhodinu v chladničke.
Zemiaky v šupke umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Preložíme do zapekacej misy alebo na plech, posypeme nasekaným pórom, štyrmi rozpučenými strúčikmi cesnaku, soľou, korením a polejeme olejom. Premiešame a na vrch uložíme mäso. Pokvapkáme zvyšnou marinádou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 45 minút. Asi 10 minút pred dokončením polejeme smotanou a dopečieme.
Servírovanie
Servírujeme dozdobené bylinkami.