0
3
Šťuchané zemiaky s rib eye steakom

Šťuchané zemiaky s rib eye steakom

1 h 0 m
4 porcie

Karamelizovaná cibuľa

  • 25 g masla Pilos
  • 250 g červenej cibule
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Mikado
  • 25 g kryštálového cukru Castello
  • 200 ml  červeného suchého vína

Steak

  • 4 írske Rib Eye steaky Inisvale
  • 4 lyžičky masla Pilos

Šťuchané zemiaky

  • 400 g zemiakov
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 10 strúčikov konfitovaného cesnaku
  • 2 lahôdkové cibuľky

Fazuľky s hráškom

  • 1 lyžica masla Pilos
  • 200 g mrazených zelených fazuľových strukov Freshona
  • 100 g mrazeného zeleného hrášku Chira

POSTUP

POTREBUJEME

  • grilovaciu panvicu
  • alobal

Karamelizovaná cibuľa

V rozohriatej panvici rozpustíme maslo, na ktorom orestujeme cibuľu nakrájanú na pásiky. Osolíme, okoreníme, posypeme cukrom a necháme skaramelizovať. Podlejeme vínom a varíme, kým cibuľa nezíska požadovanú konzistenciu. 

Steak

Rib Eye steaky osolíme a okoreníme. Grilujeme ich na rozpálenej grilovacej panvici bez tuku zo všetkých strán 2 - 3 minúty podľa hrúbky steaku. Potom ich preložíme na tanier alebo do zapekacej misy. Na každý steak položíme plátok masla, prikryjeme alobalom a necháme odpočívať.

Šťuchané zemiaky

Uvarené zemiaky precedíme a roztlačíme. Prilejeme smotanu, pridáme konfitovaný cesnak a popučíme. Vmiešame nakrájanú lahôdkovú cibuľku.

 

Tip: Konfitovaný cesnak pripravíme tak, že olivový olej nalejeme do menšieho hrnca a zohrejeme. Pridáme očistené strúčiky cesnaku, chilli papričku nakrájanú na kolieska, bobkový list a niekoľko vetvičiek rozmarínu. Zohrejeme na 80 – 90 °C. Dávame pozor, aby sa cesnak nepripálil. Potom hrniec vložíme do rúry rozohriatej na 90 – 95 °C a hodinu konfitujeme. Hotový cesnak s olejom preložíme do uzavierateľnej sklenenej nádoby. Dávame pozor, aby všetky strúčiky cesnaku boli zaliate olivovým olejom. Uchovávame v chladničke.

Fazuľky s hráškom

V rozohriatom hrnci s rozpusteným maslom orestujeme varené fazuľky s hráškom. Dochutíme soľou a korením.

Servírovanie

Rib Eye steak podávame so šťuchanými zemiakmi a restovanými fazuľkami s hráškom. Jedlo ozdobíme karamelizovanou cibuľkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info