Pečené kuracie štvrte s karí zeleninou
- 600 g kuracích štvrtí
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Biotrend
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 1/2 karfiolu
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 veľ ká olúpaná paradajka
- 1 lyžica karí korenia Mikado
- 3 bobkové listy Mikado
- 1 lyžica strúhaného kokosu
- 150 ml mlieka Pilos
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 1/2 citróna
- 1 štipľavá paprička
- 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- zapekaciu misu
Umyté a osušené kuracie štvrte rozrežeme na polovice, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olivový olej, na ktorom orestujeme kuracie mäso z oboch strán dozlatista.
Medzitým si pripravíme karí zeleninu. Cuketu a baklažán nakrájame na väčšie, približne rovnako veľ ké kúsky. Karfi ol rozoberieme na ružičky a nakrájame ich na menšie kúsky.
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme na druhej panvici na olivovom oleji dozlatista. Pridáme nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme a premiešame. Podľa potreby môžeme priliať trochu olivového oleja. Restujeme, kým zelenina trochu nezmäkne. Potom pridáme olúpanú paradajku nakrájanú na mesiačiky. Ochutíme 1 lyžicou karí, 3 bobkovými listami a 1 lyžicou strúhaného kokosu. Premiešame a restujeme asi 1 minútu. Podlejeme mliekom a smotanou a necháme prejsť varom. Na záver pridáme šťavu z polovice citróna.
Zeleninu preložíme do zapekacej misy, na ňu položíme opečené kuracie mäso a posypeme nasekanou štipľavou papričkou. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 - 45 minút domäkka.
Servírovanie
Pred podávaním posypeme kuracie štvrte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ako príloha sa výborne hodí ryža, prípadne varené zemiaky.