Farfalle s cuketou a morčacím mäsom
- 600 g morčacích pŕs vcelku
- 200 g bezvaječných cestovín farfalle Combino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g cukety
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 ml suchého bieleho vína
- 50 g cherry paradajok
- čerstvá bazalka
- čerstvý tymian alebo rozmarín
- syr grana padano Lovilio
Potrebujeme
- strúhadlo
- sitko
Farfalle s cuketou a cherry paradajkami
Cestoviny varíme vo vriacej osolenej vode približne 12 minút. Uvarené cestoviny scedíme (1 naberačku vody si odložíme).
Cesnak nakrájame na tenké plátky a orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja dozlatista. Potom pridáme cuketu nakrájanú na menšie plátky (ak je cuketa väčšia, vykrojíme stred). Okoreníme, osolíme a podlejeme vínom. Varíme, kým sa alkohol z vína neodparí a stiahneme z ohňa.
Pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice, scedené cestoviny a ochutíme najemno nasekanou bazalkou. Pridáme naberačku vody, v ktorej sa varili cestoviny, a všetko spolu povaríme ešte 2 - 3 minúty.
Morčacie prsia
Umyté a osušené prsia nakrájame na tenké plátky. Osolíme a okoreníme. Plátky orestujeme spolu s celými vetvičkami tymianu alebo rozmarínu na rozohriatej panvici na troche olivového oleja z oboch strán dozlatista.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme najskôr porciu cestovín so zeleninou, na ne položíme plátky morčacích pŕs. Dozdobíme strúhaným syrom grana padano a lístkami čerstvej bazalky.