1
26
Pečené kurča s cesnakom, cibuľou a petržlenovou vňaťou

Pečené kurča s cesnakom, cibuľou a petržlenovou vňaťou

2 h 0 m
4 porcie
  • 1 celé kurča
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 100 ml olivového oleja Italiamo
  • 2 lyžice grilovacieho korenia Mikado
  • 1 šálka vody

Potrebujeme

  • pekáč

Postup

Kurča umyjeme a osušíme. Cibuľu nakrájame na osminky, cesnak a petržlenovú vňať nadrobno. Zeleninu zmiešame a zmesou naplníme kurča. Olivový olej zmiešame s grilovacím korením a zmesou zvonku potrieme celé kurča. Preložíme ho na pekáč a necháme v chladničke marinovať asi 2 hodiny.

Namarinované kurča podlejeme vodou a pečieme najprv sprudka pri teplote 220 °C asi 15 minút, potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme, kým mäso nie je mäké a koža chrumkavá. Počas pečenie pravidelne (približne každých 15 minút) podlievame výpekom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať