Pečené kurča s cesnakom, cibuľou a petržlenovou vňaťou
- 1 celé kurča
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 100 ml olivového oleja Italiamo
- 2 lyžice grilovacieho korenia Mikado
- 1 šálka vody
Potrebujeme
- pekáč
Postup
Kurča umyjeme a osušíme. Cibuľu nakrájame na osminky, cesnak a petržlenovú vňať nadrobno. Zeleninu zmiešame a zmesou naplníme kurča. Olivový olej zmiešame s grilovacím korením a zmesou zvonku potrieme celé kurča. Preložíme ho na pekáč a necháme v chladničke marinovať asi 2 hodiny.
Namarinované kurča podlejeme vodou a pečieme najprv sprudka pri teplote 220 °C asi 15 minút, potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme, kým mäso nie je mäké a koža chrumkavá. Počas pečenie pravidelne (približne každých 15 minút) podlievame výpekom.