Pečené morčacie prsia na ružovom víne
- 850 g morčacích pŕs vcelku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Biotrend
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 1/2 zeleru
- 8 strúčikov cesnaku
- 4 bobkové listy Mikado
- 200 ml suchého ružového vína
- 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 800 g zemiakov
- 100 g slaniny vcelku Baroni
- čerstvý rozmarín
- 70 g masla
Potrebujeme
- plech alebo zapekaciu misu
Postup
Pečené morčacie prsia
Umyté a osušené morčacie prsia vcelku ochutíme z oboch strán soľou a čiernym korením. Potrieme olivovým olejom a orestujeme zo všetkých strán na rozpálenej panvici dozlatista.
Na tú istú rozpálenú panvicu s trochou olivového oleja pridáme nakrájanú zeleninu – cibuľu nahrubo, mrkvu a zeler na rovnako veľké kocky a 4 strúčiky cesnaku na plátky. K zelenine pridáme bobkový list, okoreníme, osolíme a chvíľu spolu restujeme. Orestovanú zeleninu podlejeme ružovým vínom, pridáme paradajky z konzervy a spolu varíme asi 5 minút.
Orestované morčacie prsia preložíme na plech, prelejeme pripravenou zeleninovou zmesou a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C približne 45 minút.
Restované zemiaky so slaninkou
Umyté neošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky a opečieme na panvici na troche olivového oleja. Pridáme slaninu nakrájanú na tenké plátky, lístky čerstvého rozmarínu a 4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky. Ochutíme soľou a čiernym korením a restujeme z oboch strán dochrumkava. Na záver pridáme maslo a necháme rozpustiť.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme zemiaky so slaninkou, cesnakom a rozmarínom, plátky pečených morčacích pŕs a dozdobíme pečenou zeleninou. Pred podávaním posypeme čerstvým rozmarínom.