Rýchle kuracie prsia so zeleninou
Suroviny
Omáčka
- 4 lyžice dijonskej horčice Kania
- 2 lyžice sójovej omáčky Kania
- 4 lyžice medu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Ešte budeme potrebovať
- 2 lyžice repkového oleja Vita D’or
- 500 g kuracích prsných rezňov
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 cuketa
- ⅓ lyžičky soli Kania
- 250 g jazmínovej ryže Golden Sun
Potrebujeme
stredne veľkú panvicu
POSTUP
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
V miske zmiešame horčicu, sójovú omáčku, med, pretlačené strúčiky cesnaku a citrónovú šťavu. Zmes odložíme bokom. Kuracie prsia nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme z obidvoch strán. V panvici na rozohriatom oleji orestujeme prsia, prikryjeme pokrievkou a dusíme približne 7 minút z každej strany. Udusené mäso preložíme na tanier a odložíme nabok. V tej istej panvici orestujeme nakrájanú žltú a červenú papriku, cuketu, mesiačiky cibule a soľ. Restujeme približne 5 – 10 minút. K orestovanej zelenine pridáme nakrájané mäso a omáčku. Dôkladne premiešame a podávame s ryžou.