Ryžové rezance s kuracím mäsom
Suroviny
Šalát
- 150 g ryžových rezancov Vitasia
- ½ strúčika cesnaku
- ½ lyžice hnedého cukru Belbake
- 1 lyžica rybacej omáčky Vitasia
- 1 lyžica sweet chilli omáčky Vitasia
- 2 lyžice ryžového octu Vitasia
- sezamový olej
- 1 lahôdková cibuľka
- 2 mrkvy
- čerstvá mäta
- čerstvý koriander
- 1 hrsť nesolených arašidov Alesto
- soľ Kania
Marinované mäso
- 350 g kuracích pŕs
- 1 lyžica sójovej omáčky Vitasia
- ½ lyžice medu
- mletý zázvor Vitasia
- koreňová zmes Wok Vitasia
- ½ strúčika cesnaku
- soľ Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 limetka
Potrebujeme
- sitko, škrabku, pučidlo na cesnak
POSTUP
Šalát
Ryžové rezance namočíme na 10 minút do zovretej vody. Potom ich scedíme a prelejeme studenou vodou.
V mise pripravíme zálievku zmiešaním pretlačeného cesnaku, hnedého cukru, rybacej a sweet chilli omáčky, ryžového octu a sezamového oleja. Pridáme cibuľku nakrájanú na kolieska, pozdĺžne nastrúhané mrkvy, nasekané lístky byliniek, preseknuté arašidy a soľ. Na záver vmiešame rezance a necháme hodinu odležať v chladničke.
Marinované mäso
Kuracie prsia prekrojíme na plátky. Marinádu pripravíme zmiešaním sójovej omáčky, medu, sušeného zázvoru, koreňovej wok zmesi, pretlačeného cesnaku a štipky soli. Kuracie prsia necháme pár minút marinovať. Restujeme na rozohriatej panvici s olejom.
Servírovanie
Na porciu ryžových rezancov uložíme na plátky nakrájané kuracie prsia a pokvapkáme limetkou.