1
14
Pečený zubáč na masle s bulgurom

Pečený zubáč na masle s bulgurom

45 min
4 porcie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • olivový olej Primadonna
  • 40 g mrkvy
  • 30 g petržlenu
  • 30 g zeleru
  • 50 g stopkového zeleru (aj s lístkami)
  • 200 g bulguru
  • 350 ml hydinového vývaru
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 50 g masla Pilos
  • 30 g syra grana padano Lovilio
  • lahôdková cibuľka
  • 600 g zubáča
  • hladká múka Castello (na pomúčenie)
  • rastlinný olej Promienna
  • šťava z 1 citróna

Postup

POTREBUJEME

  • strúhadlo

Bulgur

Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak na plátky orestujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Pridáme na menšie kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, stopkový zeler a opekáme 4 – 5 minút. Potom pridáme bulgur, podlejeme polovičným množstvom vývaru, osolíme, okoreníme a za občasného miešania varíme pod pokrievkou domäkka (asi 25 minút). Podľa potreby počas varenia prilievame zvyšný vývar. Chvíľu pred dokončením pridáme 30 g masla a nastrúhaný syr grana padano. Na záver primiešame lahôdkovú cibuľku nakrájanú na kolieska.

Zubáč

Filety zo zubáča opatrne narežeme na niekoľkých miestach na strane s kožou. Osolíme, okoreníme a stranu s kožou zľahka posypeme múkou. Opekáme ich na rozpálenej panvici s olivovým olejom najskôr kožou nadol. Môžeme jemne pritlačiť obracačkou, aby sa koža opiekla rovnomerne. Keď je koža chrumkavá, zubáča otočíme a pridáme k nemu 20 g masla, citrónovú šťavu a ešte chvíľu dopekáme.

Servírovanie

Jedlo servírujeme v hlbších tanieroch a dozdobíme lístkami stopkového zeleru.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. február 2018, 11:08

    Rybu nesolíme?

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      01. február 2018, 11:31

      Dobrý deň Ina, filety zubáča ochuťte zľahka soľou hneď po tom, ako ich narežete na strane s kožou. Veľa úspechov pri varení a pečení. Tím Kuchynalidla.sk.

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať