Perníčky s citrónovou polevou
Suroviny
Cesto
- 380 g hladkej múky Belbake
- 155 g práškového cukru Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 1 a ½ lyžičky perníkového korenia
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 60 g masla Pilos
- 120 g medu
- 2 vajcia
Poleva
- cca 100 ml citrónovej šťavy
- 5 lyžíc práškového cukru Belbake
Potrebujeme
mixér, plech, papier na pečenie, potravinársku fóliu
POSTUP
Cesto
V mise zmiešame hladkú múku, práškový cukor, kypriaci prášok, perníkové korenie a sódu bikarbónu. Pridáme zmäknuté maslo, med a vajcia. Suroviny ručne spracujeme na tuhé cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 3 hodiny do chladničky. Cesto rozbalíme a tvarujeme guľôčky o veľkosti pingpongovej loptičky. Guľôčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C cca 10 minút.
Poleva
Po upečení perníčky z vrchu namočíme do citrónovej šťavy, následne obalíme v cukre a ešte raz namočíme do šťavy z citróna. Necháme zaschnúť a môžeme podávať.