Churros - španielske šišky s čokoládovým krémom
- 1 pohár vody
- 125 g masla
- 1 pohár hladkej múky Belbake
- štipka soli Belbake
- 3 stredne veľké vajcia
- slnečnicový olej Promienna
- 150 g horkej čokolády Fin Carré
- 100 ml šľahačkovej smotany Pilos (30 %)
Postup
Do horúcej vody pridáme maslo a štipku soli a privedieme k varu. Prisypeme múku a dôkladne miešame, kým sa suroviny spoja to hladkej masy a začnú sa odliepať od okrajov hrnca. Do vychladnutej masy pridáme po jednom vajíčka.
Cesto preložíme do vrecúška na zdobenie a vytláčame pásiky (asi 7 cm dlhé), ktoré vypražíme dozlatista v hrnci na rozohriatom oleji. Prebytočný tuk odstránime papierovým obrúskom.
Čokoládový krém si pripravíme nad parou za stáleho šľahania z horkej čokolády a smotany.