Plnené bravčové rezne v zemiakovom cestíčku
- 4 bravčové rezne
- 300 g zemiakov
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- štipka celej rasce Kania
- štipka sušeného majoránu Mikado
- 100 g hrubej múky Belbake
- 400 g kyslej kapusty Chira
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika
- rastlinný olej Promienna
- 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
- 100 g syra Rival Bluedino
Potrebujeme
- tĺčik na mäso
- strúhadlo
- sitko
- kuchynské utierky
Zemiakové cesto
Očistené, umyté zemiaky a cesnak nastrúhame najemno. Pridáme k nim vajcia, soľ, čierne korenie, rascu a majorán. Na záver pridáme múku a cesto dôkladne premiešame. Ak sa nám zdá cesto príliš riedke, môžeme pridať ešte trochu múky.
Šalát z kyslej kapusty
Scedenú kyslú kapustu preložíme do misky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú papriku a 1 lyžicu oleja. Ochutíme soľou, korením a cukrom. Premiešame a necháme chvíľu odstáť.
Bravčové rezne v zemiakovom cestíčku
Umyté, osušené bravčové rezne naklepeme. Osolíme, okoreníme a na každý rezeň položíme plátok syra. Preložíme ich tak, aby vznikli kapsy a osolíme. Na rozpálenú panvicu s trochou oleja pridáme lyžicu zemiakového cesta, ktoré rozprestrieme na veľkosť kapsy. Naň položíme plnený bravčový rezeň, jemne pritlačíme a prikryjeme druhou vrstvou cesta. Opekáme na miernom ohni, aby sa mäso dobre prepieklo. Od prebytočného oleja osušíme na papierových utierkach.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme porciu šalátu z kyslej kapusty a vedľa položíme rezeň v zemiakovom cestíčku.