Plnené bravčové rezne v zemiakovom cestíčku
- 4 bravčové rezne
 - 300 g zemiakov
 - 3 strúčiky cesnaku
 - 2 vajcia
 - morská soľ v mlynčeku Kania
 - čierne korenie v mlynčeku Kania
 - štipka celej rasce Kania
 - štipka sušeného majoránu Mikado
 - 100 g hrubej múky Belbake
 - 400 g kyslej kapusty Chira
 - 1 cibuľa
 - 1 červená paprika
 - rastlinný olej Promienna
 - 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
 - 100 g syra Rival Bluedino
 
Potrebujeme
- tĺčik na mäso
 - strúhadlo
 - sitko
 - kuchynské utierky
 
Zemiakové cesto
Očistené, umyté zemiaky a cesnak nastrúhame najemno. Pridáme k nim vajcia, soľ, čierne korenie, rascu a majorán. Na záver pridáme múku a cesto dôkladne premiešame. Ak sa nám zdá cesto príliš riedke, môžeme pridať ešte trochu múky.
Šalát z kyslej kapusty
Scedenú kyslú kapustu preložíme do misky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú papriku a 1 lyžicu oleja. Ochutíme soľou, korením a cukrom. Premiešame a necháme chvíľu odstáť.
Bravčové rezne v zemiakovom cestíčku
Umyté, osušené bravčové rezne naklepeme. Osolíme, okoreníme a na každý rezeň položíme plátok syra. Preložíme ich tak, aby vznikli kapsy a osolíme. Na rozpálenú panvicu s trochou oleja pridáme lyžicu zemiakového cesta, ktoré rozprestrieme na veľkosť kapsy. Naň položíme plnený bravčový rezeň, jemne pritlačíme a prikryjeme druhou vrstvou cesta. Opekáme na miernom ohni, aby sa mäso dobre prepieklo. Od prebytočného oleja osušíme na papierových utierkach.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme porciu šalátu z kyslej kapusty a vedľa položíme rezeň v zemiakovom cestíčku.
                





 Roman Paulus