0
2
Teľacia pečeň na červenom víne s hlivou a so špargľou

Teľacia pečeň na červenom víne s hlivou a so špargľou

30 min
2 porcie

Suroviny

  • 1 zväzok špargle (zelená, biela)
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g hlivy ustricovej
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymian
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 plátky masla Pilos
  • 1 lahôdková cibuľka
  • 400 g teľacej pečene
  • 100 ml červeného suchého vína

Potrebujeme

  • škrabku, grilovaciu panvicu

POSTUP

Špargle očistíme škrabkou do 2/3 dĺžky (hlavičky nešúpeme). Zelené prekrojíme na tretiny a biele nasekáme na kolieska. Restujeme na rozohriatej panvici s olejom. Postupne pridávame nakrájanú hlivu, soľ, korenie, lístky tymianu a nadrobno nasekané dva strúčiky cesnaku. Tesne pred dokončením prihodíme dva tenké plátky masla a necháme roztopiť. Stiahneme z ohňa a primiešame na rezance nasekanú cibuľku.

Na rozpálenej grilovacej panvici s olejom sprudka opekáme hrubšie plátky pečene. Keď sú z jednej strany opečené, obrátime ich, ochutíme nasekanými dvoma strúčikmi cesnaku a lístkami tymianu. Na panvicu pridáme dva tenké plátky masla a necháme roztopiť. Osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a krátko povaríme, kým omáčka zhustne.

Servírovanie

Teľaciu pečeň na červenom víne s hlivou a so špargľou servírujeme preliatu výpekom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať