Teľacia pečeň na červenom víne s hlivou a so špargľou
Suroviny
- 1 zväzok špargle (zelená, biela)
- olivový olej Primadonna
- 100 g hlivy ustricovej
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 plátky masla Pilos
- 1 lahôdková cibuľka
- 400 g teľacej pečene
- 100 ml červeného suchého vína
Potrebujeme
- škrabku, grilovaciu panvicu
POSTUP
Špargle očistíme škrabkou do 2/3 dĺžky (hlavičky nešúpeme). Zelené prekrojíme na tretiny a biele nasekáme na kolieska. Restujeme na rozohriatej panvici s olejom. Postupne pridávame nakrájanú hlivu, soľ, korenie, lístky tymianu a nadrobno nasekané dva strúčiky cesnaku. Tesne pred dokončením prihodíme dva tenké plátky masla a necháme roztopiť. Stiahneme z ohňa a primiešame na rezance nasekanú cibuľku.
Na rozpálenej grilovacej panvici s olejom sprudka opekáme hrubšie plátky pečene. Keď sú z jednej strany opečené, obrátime ich, ochutíme nasekanými dvoma strúčikmi cesnaku a lístkami tymianu. Na panvicu pridáme dva tenké plátky masla a necháme roztopiť. Osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a krátko povaríme, kým omáčka zhustne.
Servírovanie
Teľaciu pečeň na červenom víne s hlivou a so špargľou servírujeme preliatu výpekom.