Polievka minestrone s paradajkami a parmezánom
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 2 mrkvy
- ½ zeleru
- 3 petržleny
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 4 strúčiky cesnaku
- 8 stoniek stonkového zeleru
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 4 bobkové listy Kania
- čerstvá bazalka
- čerstvá petržlenová vňať
- 2 lyžice masla Pilos
- 100 ml bieleho suchého vína
- 400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Baresa
- 2 l zeleninového vývaru alebo vody
- chlieb alebo bageta
- 100 g mrazeného hrášku
- 100 g mladého špenátu
- 1 strúčik cesnaku
- 50 g parmezánu Milbona
Potrebujeme
hrniec
POSTUP
Koreňovú zeleninu (mrkvu, zeler a petržlen) nakrájame na menšie kúsky. Orestujeme v hrnci na oleji a ochutíme soľou a korením. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, stonkový zeler a biele časti lahôdkovej cibuľky. Prihodíme bobkové listy a maslo. Premiešame, kým sa maslo rozpustí a prilejeme biele víno. Keď sa z vína odparí alkohol, do hrnca prilejeme paradajky z konzervy. Prisypeme soľ, korenie a podlejeme vývarom alebo vodou. Prikryjeme pokrievkou a necháme variť.
Pred koncom pridáme hrášok, mladý špenát, nasekanú petržlenovú vňať a bazalku.
Pečivo nakrájame na krajce a opečieme na oleji dozlatohneda. Opečené krajce potrieme strúčikom cesnaku.
Servírovanie
Polievku minestrone servírujeme s pečivom a posypeme strúhaným parmezánom.