Písmenková polievka s fazuľou
- 1 hrsť bielej fazule Cornfarm namočenej cez noc
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 3 bobkové listy Mikado
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Freshona
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 hrste cestovín „písmenká“
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
Cibuľu nakrájame nadrobno a mrkvu na kúsky veľké asi ako namočená biela fazuľa.
Zeleninu opečieme spolu s bobkovými listami v rozpálenom hrnci s olivovým olejom. Osolíme, okoreníme a restujeme ďalej ešte asi 5 – 10 minút. Potom pridáme scedenú fazuľu, paradajky z konzervy a vývar. Necháme variť na miernom ohni, kým zelenina a fazuľa nezmäknú.
Medzitým uvaríme písmenká vo vriacej osolenej vode nie úplne domäkka, čiže „al dente“ a scedíme.
Ak je treba, polievku dochutíme soľou a korením. Na záver primiešame nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, uvarené a scedené písmenká a 1 lyžicu olivového oleja.
Tip: Polievku môžeme pripraviť aj bez paradajok.