Pomarančová bezé torta
Snehové cesto
- 5 bielkov
- 250 g kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžička zemiakového škrobu Belbake
- 1 lyžička vínneho octu Acentino
Plnka
- 3 vajíčka
- 3 lyžice práškového cukru Belbake
- šťava z 1 pomaranča
- 1 lyžička zemiakového škrobu Belbake
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Na ozdobenie
- práškový cukor
Potrebujeme
- šľahací mixér
- papier na pečenie
- sitko
Snehové cesto
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Potom k nemu po častiach prisypeme cukor a šľaháme, až kým sa kryštáliky cukru úplne nerozpustia. Vznikne lesklý, tuhý sneh, do ktorého mixérom zašľaháme zemiakový škrob a biely vínny ocot.
Na papier na pečenie nakreslíme 4 kruhy s priemerom 18 cm, do ktorých nanesieme sneh. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 5 minút. Potom teplotu znížime na 140 °C a pečieme 1 hodinu. Po dopečení vypneme rúru, pootvoríme dvierka a korpusy necháme v rúre schnúť celú noc.
Plnka
Vajíčka s cukrom a škrobom zmiešame v miske dohladka. Primiešame šťavu z pomaranča. Zmes varíme vo vodnom kúpeli za stáleho miešania do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému primiešame vyšľahanú šľahačku.
Pomarančová bezé torta
Krémom natrieme 3 korpusy a uložíme ich na seba. Vrchný korpus nepotrieme krémom. Tortu necháme odležať, aby korpusy zmäkli. Pred podávaním môžeme tortu posypať práškovým cukrom.