3
6
Pomarančová bezé torta

Pomarančová bezé torta

1 h 30 m
10 porcií

Snehové cesto

  • 5 bielkov
  • 250 g kryštálového cukru Castello
  • 1 lyžička zemiakového škrobu Castello
  • 1 lyžička vínneho octu Acentino

Plnka

  • 3 vajíčka
  • 3 lyžice práškového cukru Castello
  • šťava z 1 pomaranča
  • 1 lyžička zemiakového škrobu Castello
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Na ozdobenie

  • práškový cukor

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • papier na pečenie
  • sitko

Snehové cesto

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Potom k nemu po častiach prisypeme cukor a šľaháme, až kým sa kryštáliky cukru úplne nerozpustia. Vznikne lesklý, tuhý sneh, do ktorého mixérom zašľaháme zemiakový škrob a biely vínny ocot.

Na papier na pečenie nakreslíme 4 kruhy s priemerom 18 cm, do ktorých nanesieme sneh. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 5 minút. Potom teplotu znížime na 140 °C a pečieme 1 hodinu. Po dopečení vypneme rúru, pootvoríme dvierka a korpusy necháme v rúre schnúť celú noc.

Plnka

Vajíčka s cukrom a škrobom zmiešame v miske dohladka. Primiešame šťavu z pomaranča. Zmes varíme vo vodnom kúpeli za stáleho miešania do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému primiešame vyšľahanú šľahačku.

Pomarančová bezé torta

Krémom natrieme 3 korpusy a uložíme ich na seba. Vrchný korpus nepotrieme krémom. Tortu necháme odležať, aby korpusy zmäkli. Pred podávaním môžeme tortu posypať práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. august 2016, 12:15

    co je vinikajuca

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. apríl 2016, 10:18

    Oprava Vedel- Nevedel :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. apríl 2016, 10:17

    Vcera vecer prisiel lidl letak do schranky a uz rano je torta hotova. Vedel som vydrzat taku som dostal chut na sladke ze som musel hned vecer upiect korpus. A rano krem. Akurat som nemal poruke pomaranc. Tak som dal citron a postruhane orechy. Uzasna chut ztoho vznikla mnam.uz sa tesim ako budem piect nabuduce, skusim variaciu orechy do korpusu a plnku urobym kavovu. Mnami mnam. Prajem vsetkym aby sa im torticka podarila. P.s. kto ma novu trubu tak odporucam 120 stupnov lebo budetemat cesto trochu tmavsie,ale nachuti mu neubralo. S pozdravom Milan

    Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info