Pstruh lososovitý so zemiakmi a uhorkou
Zemiaková slama
- 1 veľký zemiak
- rastlinný olej Promienna
- morská soľ v mlynčeku Kania
Pstruh na pare
- 4 filety pstruha lososovitého
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
Zemiakovo-uhorkové ragú
- 1 lyžica dijonskej horčice Duc De Coeur
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
- 1 lyžica medu Maribel
- šťava z 1 limetky
- 200 g uvarených zemiakov
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 hrsť čerstvej mäty
- 150 g uhorky
Postup
POTREBUJEME
- naparovací hrniec
Zemiaková slama
Očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky a potom na úzke pásiky.
Tip: Ak nebudeme zemiaky ihneď vysmážať, namočíme ich do studenej vody, aby nesčerneli.
Nakrájané zemiaky osušíme na papierových utierkach, vložíme do hrnca s rozohriatym, nie však rozpáleným olejom a vysmažíme dozlatista.
Hotovú slamu preložíme na papierové utierky, aby sme ju zbavili prebytočného tuku a osolíme.
Pstruh na pare
Filety osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a vložíme do naparovacieho hrnca. Varíme pod pokrievkou. Filety by mali zostať šťavnaté, nie vysušené.
Tip: Vodu, ktorú sme naliali do naparovacieho hrnca môžeme ochutiť čerstvými bylinkami, korením alebo bielym vínom.
Po uvarení odstránime kožu a rybu zľahka osolíme.
Zemiakovo-uhorkové ragú
Do panvice nalejeme trochu vody, pridáme obe horčice, med a necháme prejsť varom. Osolíme, okoreníme, pridáme limetkovú šťavu a na kocky nakrájané zemiaky. Zjemníme maslom, počkáme, kým sa rozpustí a potom pridáme nasekanú mätu. Uhorku ošúpeme, odstránime z nej jadierka a nakrájame ju na menšie kocky. Pridáme do panvice k zemiakom.
Servírovanie
Pstruha na pare podávame so zemiakovo-uhorkovým ragú. Dozdobíme zemiakovou slamou a lístkami mäty.