
Kotlíkový guláš z hovädzej nožiny s cícerom a so šampiňónmi
Suroviny
- 250 g sušeného cícera Campo Largo
- 100 g bravčovej masti Pikok
- 3 cibule
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 10 guľôčok nového korenia
- 10 strúčikov cesnaku
- 1,5 kg hovädzej nožiny
- 2 štipľavé papričky
- 1 lyžica karí korenia
- 1 lyžica sladkej mletej papriky
- 300 g šampiňónov
- čerstvý rozmarín
Servírovanie
- chlieb alebo ciabatta
Do gulášu jednoznačne patrí hovädzie mäsko. To z hovädzej nožiny bude správny adept. Do záhradnej kuchyne si Marcel priviedol hvizedu TikToku Andreja Bičana. A išlo im to naozaj famózne!
Potrebujeme
kotlík
POSTUP
Cícer namočíme deň vopred do vody.
Do rozohriateho kotlíka pridáme bravčovú masť. Prihodíme nakrájanú cibuľu, ochutíme soľou a korením a restujeme. Prihodíme nové korenie, nasekané strúčiky cesnaku a na kocky nakrájané mäso. Premiešame a ďalej restujeme. Pridáme nasekané štipľavé papričky, karí korenie a sladkú mletú papriku. Následne prihodíme scedený cícer a podľa potreby ochutíme. Guláš varíme cca 2 hodiny, kým mäso zmäkne. 20 minút pred koncom prihodíme šampiňóny a nasekaný rozmarín.
Servírovanie
Kotlíkový guláš z hovädzej nožiny servírujeme s nakrájaným chlebom alebo ciabattou.