18
123
Penne s kuracím mäsom, brokolicou a mascarpone

Penne s kuracím mäsom, brokolicou a mascarpone

30 min
4 porcie
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 400 g cestovín penne Combino
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 menšia brokolica
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 5 lyžíc olivového oleja Italiamo
  • 400 g kuracích prsných rezňov
  • asi 100 ml kuracieho vývaru
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • 50 g nesolených kešu orechov Alesto Fine
  • syr Grana Padano Lovilio na posypanie

Potrebujeme

  • sitko

Penne

Penne uvaríme „al dente” v osolenej vode.

Brokolica

Brokolicu rozdelíme na ružičky a dáme variť do osolenej vriacej vody asi na 3 – 4 minúty. Potom brokolicu scedíme a nakrájame na menšie kúsky.

Kuracie prsia

Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky a orestujeme ich na panvici na rozohriatom olivovom oleji. Kuracie prsia nakrájame na kocky a pridáme opekať k cibuli. Okoreníme a osolíme. Potom mäso podlejeme vývarom a krátko podusíme. Nakoniec pridáme mascarpone, zamiešame a necháme rozpustiť.

Penne zmiešame s omáčkou. Pridáme kúsky nakrájanej uvarenej brokolice a krátko povaríme. Bazalku nakrájame nadrobno, pridáme k cestovinám a zamiešame.

Servírovanie

Penne podávame v hlbokom tanieri posypané kešu orechmi, ktoré krátko opečieme na suchej panvici. Na záver posypeme hoblinami syra Grana Padano, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept

Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

  • H
    Hosť
    28. február 2015, 17:04

    Veľmi dobré, robili sme to už veľakrát a nevieme sa toho nabažiť :) naozaj skvelý recept ďakujem za inšpiráciu

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. január 2015, 13:21

    výýýýýýýýýýýborné :))))

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. december 2014, 00:51

    Naozaj výborný recet, nanešťastie som nemala kešu ale bolo to výborné, odporúčam :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. november 2014, 22:57

    naozaj výborný recept, chutil aj návšteve, kde hosť bol šéfkuchár...odporúčam investovať aj do kešu orieškov, dodajú tomu šmrnc:))) A prvýkrát som mala brokolicu krásne zelenú, keď som ju robila takto vo vriacej vode 3-4 minúty, lebo nad parou som ju vždy nechala dlhšie a stratila farbu...takže odvtedy brokolicu robím už len takto:)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. október 2014, 17:41

    Skvelý recept! :)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info