Halloweensky crème caramel
Suroviny
Karamel
- 140 g kryštálového cukru Belbake
- 140 ml malinového pyré (300 g malín)
- štipka soli Kania
Krém
- 5 žĺtkov
- 2 vajcia
- 300 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
- 340 g zahusteného nesladeného mlieka Pilos
- 120 ml plnotučného mlieka Pilos
- kôra z 1 pomaranča
Servírovanie
- 200 g malín
Potrebujeme
silikónovú formu, plech na pečenie, alobal
POSTUP
Karamel
Maliny rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko na pyré. Cukor necháme skaramelizovať v panvici. Do karamelu prilejeme malinové pyré a primiešame štipku soli. Karamel prelejeme do silikónovej formy a necháme stuhnúť.
Krém
Žĺtky a celé vajcia zmiešame so sladeným kondenzovaným mliekom, zahusteným mliekom a s plnotučným mliekom a prepasírujeme cez sitko, aby sme odstránili kúsky vajec. Pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a mliečnu zmes nalejeme na vychladnutý karamel.
Silikónovú formu ponoríme do vodného kúpeľa a prikryjeme alobalom. Pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C približne 90 minút. Crème caramel vyberieme z rúry, odstránime alobal a necháme vychladnúť. Po vychladnutí preložíme do chladničky a necháme stuhnúť ideálne do ďalšieho dňa.
Servírovanie
Halloweensky crème caramel ozdobíme malinami.