Kuskus so zeleninou a kuracím mäsom
Suroviny
- 400 g kuracích pŕs
- olivový olej Primadonna
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- 100 g sušenej šunky Jamón Serrano Reserva Deluxe
- šťava z 1/2 citróna
- 200 g kuskusu Campo Largo
- 1 uhorka
- 200 g cherry paradajok
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 hrsť rukoly
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP
Očistené mäso nakrájame na menšie kúsky a na rozohriatej panvici s olejom restujeme. Ochutíme soľou a korením. Po chvíli pridáme šunku nakrájanú na menšie kúsky a premiešame. Podľa potreby môžeme priliať olej. Orestované mäso pokvapkáme šťavou z citróna a necháme mierne vychladnúť.
Do hrnca s olejom nasypeme kuskus a krátko opražíme. Potom zalejeme vriacou osolenou vodou asi 1 cm nad jeho hladinu, premiešame, prikryjeme pokrievkou, mimo tepelného zdroja necháme odstáť. Hotový kuskus premiešame a pokvapkáme olejom.
Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme. Pomocou lyžičky z nej odstránime jadierka a nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do misky a zmiešame so cherry paradajkami nakrájanými na štvrtiny, lahôdkovou cibuľkou nasekanou nadrobno, olivovým olejom, soľou, korením, uvareným kuskusom, orestovaným mäsom so šunkou, umytou rukolu, najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a zľahka premiešame.