Opekané tofu na panvici s fazuľami, paradajkami a chilli
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- ½ cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 100 g strakatej fazule
- 1 bobkový list
- 100 ml bieleho suchého vína
- 425 ml lúpaných paradajok z konzervy Baresa
- hrsť čerstvého tymianu
- 180 g ochuteného tofu Vemondo
- 1 ciabatta
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Ešte budeme potrebovať
- hrsť poľného šalátu
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Potrebujeme
panvica
POSTUP
Na rozpálenú panvicu s olivovým olejom prihodíme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen, osolíme, okoreníme a premiešame. Následne prihodíme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak, štipľavú papričku bez semiačok a restujeme. Pridáme vopred uvarenú fazuľu. Fazuľu varíme s bobkovým listom. Zmes podlejeme bielym vínom a povaríme, kým sa odparí alkohol. Pridáme paradajky z konzervy, soľ, korenie, dobre premiešame, dochutíme tymianom a dusíme, kým pripravíme tofu. Tofu osušíme, nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a opečieme z obidvoch strán na panvici s olivovým olejom dozlatista. Zohrejeme ďalšiu panvicu, pridáme olivový olej a opečieme krajce ciabatty dozlatista. Pred servírovaním k zmesi prihodíme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
Servírovanie
Opekané tofu na panvici s fazuľami, paradajkami a chilli podávame s poľným šalátom ochuteným soľou, korením a citrónovou šťavou.






Marcel Ihnačák