0
2
Rizoto s hubami a flambovanými kuracími pečienkami

Rizoto s hubami a flambovanými kuracími pečienkami

30 min
4 porcie

Suroviny

  • 2 lyžice masla Pilos 
  • 5 lyžíc extra panenského olivového oleja Primadonna
  • 1 väčšia cibuľa 
  • 100 g šampiňónov
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania 
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 1 hrsť čerstvého rozmarínu 
  • 200 g ryže Arborio Italiamo 
  • 100 ml bieleho suchého vína 
  • 600 ml kuracieho vývaru 
  • 200 g kuracích pečienok 
  • 40 ml brandy 
  • 2 lyžice krémového balzamika Italiamo 
  • 30 g parmezánu Parmigiano Reggiano Milbona
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 hrsť čerstvej bazalky 

Potrebujeme

panvicu


POSTUP

Do hrnca vložíme 1 lyžicu masla a 2 lyžice oleja. Dosklovita orestujeme nakrájanú ½ cibule a prisypeme štvrtinky nakrájaných šampiňónov. Ochutíme soľou, korením a vetvičkami rozmarínu. Krátko orestujeme a pridáme suchú ryžu. Zalejeme bielym vínom, krátko povaríme a podlejeme vývarom. 

Na miernom ohni varíme, kým bude ryža uvarená „al dente“ a podľa potreby počas varenia podlievame vývarom.  V panvici s 2 lyžicami rozohriateho olivového oleja orestujeme pásiky z ½ cibule a vetvičku rozmarínu. Pridáme očistené pečienky, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán. Následne prilejeme brandy, zapálime a oflambujeme. 

Keď plameň dohorí, ochutíme balzamikom, časťou nasekanej petržlenovej vňate, stiahneme z ohňa a necháme krátko dôjsť. 

Do hotového rizota pridáme 1 lyžicu masla, strúhaný parmezán (alebo hobliny) a zvyšnú časť nasekanej petržlenovej vňate. Premiešame, kým sa maslo so syrom rozpustí, vypneme plameň a necháme približne 2 minúty odpočinúť. 


Servírovanie

Porciu rizota servírujeme v hlbokom tanieri, pridáme flambované kuracie pečienky, pokvapkáme olejom, posypeme zvyšným syrom a ozdobíme lístkami bazalky.  

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať